Jan Pieter van Dalen

Over mij

Na 20 jaar ervaring bij een landelijk adviesbureau in de bouw ben ik, Jan Pieter van Dalen, gestart met Bouw Beter, een bureau voor training, coaching en advies in de bouw. Want ik heb geleerd dat iedereen het wel beter wíl, maar dat het niet altijd lukt. Een juiste mix van kennis, vaardigheden én communicatie ontbreekt vaak.

Wil je ook nét dat verschil maken tussen goed, beter of soms wel ‘best’ dan bied ik mijn inzet aan jouw organisatie, jouw project, of aan jou als persoon aan.

Vóórdenken

In de afgelopen 10 jaar heb ik indrukwekkende projecten mogen begeleiden. Waaronder de nieuwbouw van het Meander Medisch Centrum, het Justitieel Complex te Zaanstad en Rijkskantoor De Knoop.

Maar ook veel pilotprojecten onder privaat toezicht uitgevoerd, dit betrof relatief eenvoudige woningen zoals in dit geval mijn eigen huis: het dak gaat eraf! Dit vraagt om een goed doordachte aanpak, inschatten van risico’s en een goede afstemming met sloper, bouwer en installateur.

Eigenlijk is de projectomvang ondergeschikt. Het gaat om de beleving en de zorg en aandacht die iedere stakeholder erin steekt. Neem nu mijn aannemer: hij appt mij regelmatig met goede oplossingen en blijft met mij in contact. Ik lever hem zo snel mogelijk alle info aan die hij nodig heeft en ik schakel deskundige adviseurs in om de juiste oplossingen te krijgen, waar ik nog jaren plezier van heb.

Het gaat erom dat wij elkaar begrijpen en dan komen kennis, vaardigheden én communicatie bij elkaar. Vanuit een stuk vertrouwen ook kritisch zijn op elkaar helpt. Alleen dan kom je tot een kwaliteitsniveau waarbij iedereen tevreden is. Beter kan dan niet!!

Lampje Bouw Beter
Surrealistische foto van een brug van mensen.
Architect ontwerpt een huis.

Duurzaamheid

Onze woning is duurzaam verbeterd. Wij zijn één van de pioniers van de proeftuin Energieneutraal renoveren van de Provincie Overijssel. In 2018 is ook het dak geheel gerenoveerd en daarmee klaar voor de toekomst!